Karvaisia perheenjäseniämme

© Kuvien kopiointi kielletty!

 Olen valmistelemassa erillisiä kennelsivuja, joten en päivitä tätä sivua jatkossa....

Meillä asustaa tällä hetkellä neljä Pyreneittenmastiffia, Huli, Hopo, Karo ja Silvia. Huli ja Hopo ovat lähtöisin Grand Matador- kennelistä

Hopo sai nimensä Indiana Hopon mukaan vaikka on oikealta nimeltään Grand Matador Sabbatini. 

Hopo Hopsukka osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä sunnuntaina 19.6. 2011 Haukiputaan koiranäyttelyssä. Saimme arvosteluksi JUNERI, JUK1, joten ei ihan huono menestys nuoren koiran ekaksi näyttelyksi :) Kävimme Hopon kanssa myös Kajaanin ryhmänäyttelyssä 14.8.2011, josta saimme tulokseksi JUN ERI JUK1 SA PU ROP SERT!

Hopo oli sitten näyttelytauolla, koska nuorimies päätti jatkaa vielä kasvuaan ja liikkeet menivät vähän hassuiksi. Pikkukoirulin strategiset mitat tällä hetkellä (16.1.2012): säkäkorkeutta  n.80cm ja painoa 72kg! Hopsun kanssa jatketaan näyttelyjuttuja kesällä 2012, kun kasvu näyttää rauhoittuneen.


20.5.2012 kävimme Kempeleessä ryhmäkehässä Hopsukan kanssa. Saimme ihan hienot arvostelut: NUO ERI NUK1 PU1 SA ROP ja SERT! 

Hoposta tulikin seuraavassa kehässämme Suomen muotovalio 22.7.2012, Paltamossa. Ryhmäkehän arvostelut olivat siis AVO ERI AVK1 PU2 SA SERT MVA!

Samalla kertaa tehtiin Hopsukalle myös jalostustarkistus, jossa säkäkorkeus mitattiin virallisesti 76 cm ja pikkumies hyväksyttiin jalostukseen :) Ei mikään turha kesä tällä harrastelulla. 

Hopsukka

Hopsukka Lokakuussa 2011


 Hulin oikea nimi on Grand Matador Miguelino ja Huli sai nimensä Tuhkimo- sadun Huli-Huli hiiren mukaan. Huli on osallistunut pari kertaa koiranäyttelyihin ja arvosteluksi saimme sekä koiran että emännän ihka ensimmäisestä koiranäyttelystä JUN ERI, JUK4. 

Kävimme 20.5.2012 myös Hulin kanssa  pyörähtämäsää ryhmäkehässä ja saimme arvostelun AVO EH AVK2. Seuraavaksi pyörähdimme Oulaisten ryhmäkehässä 26.5.2012 ja siellä saimme pelkän AVO H... 

Huli on iso äijä, painoa 16.1.2012 oli 74kg ja säkäkorkeutta 80cm. Luonne on lempeä ja kokonaisuutena täyden kympin paketti meidän mielestämme :) Kesällä 2012 aiomme osallistua Hulinkin kanssa näyttelyihin ja käymme luonnetestissä, mikäli päästään mukaan sellaiseen osallistumaan...

 Huli vauhdissa Marraskuussa 2011 

 Huli Lokakuussa 2011

 

 Pyreneittenmastiffit
Kuvassa leikkimässä Huli ja Hopo Lokakuun 25. päivän tienoilla 2010, kokoero alkaa kuroutua umpeen jo aikamoista vauhtia :)

 

Huli ja Hopo syksyllä 2010

Huli ja Hopo Elo- Syyskuun taitteessa 2010

 

Karo hankittiin Taran Maskin kennelistä ja on oikealta nimeltään Taran Maskin Kapitan de Caro. Saimme tällä kertaa valita itse myös virallisen kennelnimen. Karon kasvattajien yhetystiedot löytyvät hyödyllisiä linkkejä- sivultamme.

Karo 7 vkoa

 Karo tutustuu uuteen kotiinsa reilun 7 viikon ikäisenä. (Taustalla näkyy Hopsukka)

 

Karo on ollut kovin helppo pentu. Se oli lähes täysin sisäsiisti meille tullessaan ja rauhallinen, kiltti pentu.

Isot pojat ottivat Karon hienosti perheenjäseneksemme, vaikka Huli muutaman päivän vähän murjottikin :) 

Kasvaa hurjaa vauhtia.  Puolen vuoden iässä Karo painoi jo n. 44 kiloa ja korkeuttakin löytyi n. 69 cm. 

Nyt 9 kk:n iässä Karolta löytyy säkäkorkeutta noin 78 cm ja painoakin noin 58kg. KAro osallistui Muhoksella match show- näyttelynkin ja saimme ensikosketusta näyttelyrutiineihin. Karokin osallistuu oikeisiin näyttelyihin kesän 2012 aikana...

Karo 4 kk                                 Karo 9 kk

 Taran Maskin Kapitan de Caro 4kk Karo n.9 kk

 

Silvia saapui luoksemme Italiasta (Kennel Murtoi´s) heinäkuussa 2013. Saimme nimetä narttupentumme itse ja niinpä s-pentu sai nimen Murtoi´s Silvia, ensimmäisen oman hevoseni etunimikaimaksi. Toivon että tämäkin Silvia opettaa minulle yhtä paljon :)

Tällä hetkellä Silvialla on ikää viikkoa vajaa 10kk, neidin eka juoksu on jo ohitse ja korkeutta löytyy n 70cm sekä paino pyörii hiukan alle 60 kilossa. Oikea muoripippuri, mutta niin pitää ollakin, että pärjää meidän ukkolaumassa! 

 Murtoi´s Silvia

Murtoi´s Silvia 9kk 

 

Kissat

Taloudessamme asuu myös kolme kissaa. Kaksospojat Paco ja Tico ovat nyt neljävuotiaita pitkäkarvaisia oranssivalkoisia maatiaiskissoja ja vanhin kissoistamme on viisivuotias El Loco, punavalkoinen kissa, joka luulee olevansa koira...

Viime kesänä Hopsukka intoutui ajamaan aidatulla pihallamme ulkoilemaan totuttelevia kaksopoikiamme niin riehakkaasti, että puolivillit kissat painelivat aidan yli karkuun ja sitten odoteltiin niitä takasin kotiin. Molemmat kissaherrat saatiin onneksi lopulta kotiin, Paco piti tosin ottaa kiinni loukuttamalla. Kissakaksoset eivät nyt sitten enää halua edes mennä ulos, köllöttelevät lokoisasti sisätiloissa ja joskus ulko-ovella käyvät nuuskimassa ulkoilmaa, jos on lämmin ja kuiva ilma :)

 

Vanhin kissamme Loco leikkii raisummin Hopon kanssa eikä ole millänsäkään vauhdikkaasta takaa-ajosta, vaan jopa tahallaan haastaa koiria leikkimään rovoa ja poliisia :)

Paco ja Tico eivät osanneet suhtautua suopeasti reilusti 70-kiloiseen vauhtihirmu-Hopoon, joka ei onneksi tee kissoille muuta, kuin määrää vauhdin ;)

Kissa El Loco 

El Loco eli "hullu" kissamme, joka luulee olevansa koira. Suurinta hupia on saada Hopo ajamaan sitä takaa, joko sisällä!! tai ulkona... Ja Hopoa ei tarvitse paljoa yllyttääkään toistaiseksi :D

 

Tico ja koirat Tico -kissa, Hopo ja Huli

 

 

© Kuvien kopiointi kielletty!

Sivu päivitetty/tiedot  tarkastettu 3.7.2013